Защо пък да не Ви улесня малко живота...

253 19.09.22
Сподели:

Да, знаааааам, скъпи приятели...Доста Ви поизмъчих с въвеждането на творения...Това е факт. Но факт е също и че най-накрая дойде времето тази функционалност да види бял свят.

Това, което ще Ви представя днес е нещо дългоочаквано от много от Вас. Пример за това са и двете предложения в секцията "Предложения".

Ето го и казусът: Представете си, че имате творения от една и съща серия - т.е. творенията са в един стил, но се различават само по цвят. Такива например могат да бъдат гривни от един модел, но с различен цвят камък или пък кръгли коледни играчки с еднаква рисунка, но с различен цвят:

Снимка: Mandala Art Anima

Друг случай пък може да бъде ако имате творения в един стил, но различаващи се по форма или пък с еднаква форма, но с различна шарка (т.е. нямат основен цвят):

Снимки от: Бръшлянка

А защо пък да нямаме и смесица от двете:

Снимка: Artpontic

Запознайте се с разновидностите

В случаи като гореизброените ще трябва да въведете всичките си творения по отделно. Знам за творци с творения от една серия с 9-10 вариации, чиите публикации се различават само и единствено по снимките. Това е ужасно много работа, особено ако въвеждате информацията от телефон. А Вие сте творци. Платформата е редно да Ви улесни, не да Ви създава проблеми, за да може Вие да се фокусирате върху това, което можете най-добре - да творите!

За да можете да създадете разновидност на творение е нужно да попълните поне едно от двете полета - цвят или разновидност:

А може и двете! Тогава се получава комбинация. Например ако серията е играчки за елха и в тази серия има синьо слонче, червено зайче и т.н. Те са в подобен стил, но с различна форма и цвят.

След което е нужно да публикувате творението. След публикуването, при "Редакция на творение" ще видите нов бутон "Създай разновидност":

Натискайки този бутон, ще се появи ново творение със същата информация, като творението-източник, но без снимки и с празни полета за цвят и разновидност. Снимките са задължителни както винаги, а в този случай едно от полетата цвят/разновидност трябва да бъде попълнено. Иначе няма как да бъде направена разликата с останалите творения:

След създаването на разновидност, в горната част на творението при редакция ще видите надпис "Творението е разновидност на: ...". По този начин ще можете да се ориентирате по-лесно и ще знаете, че творението е свързано с други творения от един и същи вид:

Също е важно да знаете, че не е нужно всеки път да намирате първоначалния източник, за да можете да създавате разновидности. За улеснение, можете да създавате разновидност от разновидност.

Последно - когато изтривате творение, ако това творение е първоизточник на разновидности, то първо трябва да изтриете разновидностите и тогава първоизточника. В противен случай ще се загуби връзката между разновидностите. Платформата ще ви предупреди чрез съобщението: "Творението е първоизточник на разновидности. Изтриите първо разновидностите.".

Ето и няколко примерни крайни резултата от взаимосвързани творения:

В случаите, когато творенията се различават само по цвят.
В случаите, в които едно от творенията се различава по цвят, а друго по друг критерии (форма, отличителен белег). Общо казано 'Вариант".
Когато имаме комбинация от цвят и друг отличителен белег.

Надявам се да Ви е от полза! ❤️

П.С. Бих искал да изкажа огромната си благодарност към Бръшлянка, която е инициатор на тази функционалност и то от месеци. Освен това, Бръшлянка е една от основните движещи сили на този проект. Тя не спира да дава предложения, постоянно ми дава обратна връзка, докладва нередности, предизвиква ме да давам максимума от себе си, подтиква ме да излизам от зоната си на комфорт като програмист и по този начин Вие всички, скъпи творци, както и почитатели имате възможност да се радвате на нови и вълнуващи функционалности. Т.е. по този начин Бръшлянка дава на цялата общност! Благодаря!

Сподели:
АВТОР
Николай Трайков 5.00
10 66 495 98
Последно онлайн: преди 37 минути