Малки тайни за белите кристали и минерали

22 17.09.22

Ако не харесвате естествените кристали и минерали, подминете :)

Белите кристали се управляват от Луната и са свързани със съня и психическата енергия. Използват се за привличане на късмет и за осигуряване на защита. Те усилват вибрациите на другите камъни и кристали.

Смята се, че могат да заместят камъни от който и да е цвят. Те са символ на честност и невинност.  На начало и край. На женското начало. На раждането и регенерацията. На надеждата и свободата. Помагат за възстановяване на спокойствието. Правят медитацията по-лесна и ефективна. За тези, които вярват – белите кристали лесно се програмират. Те имат способността да запазват и извличат информация и ще можете да поставите на кристалите ясно и точно своите намерения. Те ще подобрят способността ви да проявявате това, което най-много желаете. 

Белите кристали ще опреснят спомените ви, защото изострят ума. Полезни са за органите на горната част на тялото. Пречистват кръвоносната система и укрепват имунната система. Стимулират усвояването на витамини и хранителни вещества, особено витамин В. Белите кристали резонират с епифизата и хипофизата, отговорни за функциите на хормоните. Всякакъв  дисбаланс може да бъде отстранен  с помощта на белите кристали. Те се използват за лечение и защита на тялото от слънчево изгаряне, от радиация  и химиотерапия. Използват се за освобождаване на напрежението във физическото тяло. Възстановяват баланса и стимулират метаболизма. Използват се за облекчение на заболявания, засягащи краката – сковани мускули,   бедрата и корема. Осигурят облекчаване на болката и подпомагат значително репродуктивната система. Намаляват болките при спазми.  Регулират телесните течности и сърдечната дейност. Изчистват зрението и облекчават уморените очи. С бели кристали се заболява по-рядко. Те не са заместител на физическите упражнения и здравословната диета, както и на лекарствата, но могат да помогнат при надграждане на здравословен начин на живот.

Белите кристали вдъхновяват. Облекчават страховете, успокоят ума и провокират към мечтаене. Насърчават към по-голяма организираност и самодисциплина. Връщат усещането за ред и баланс. Зареждат  ума и предразполагат към взимане на правилни решения. Те са кристали на късмета и положителните мисли. Неутрализират страха от провал и разрешават комуникационни проблеми. Повишават нивата на концентрация и дават ясна представа за работа, кариера или финанси.

Белите кристали връщат невинността – дават душевна и емоционална яснота.  Носенето на бели кристали предотвратяват и разсейват негативните мисли и емоции.  Те носят добро настроение, хармония, мир и спокойствие в отношенията с другите. Освобождават страховете и премахват депресията –  заменят ги с надежда, оптимизъм и спокойствие. Свалят задръжките и ограниченията в любовните връзки.

Белите кристали могат да бъдат поставени във всекидневната, за повече спокойствие и хармония в семейството. Внасят светлина и свежест в пространството. Зареждат го и премахват всяка следа от застояли или вредни енергии. Не забравяйте редовно да почиствате и измивате кристалите си. Експериментирайте и ги поставяйте в различни части на дома и офиса си. Поставени до леглото, или под възглавницата, гарантират дълбок, релаксиращ и пълноценен сън.  Лунният камък е много подходящ за това. Белите кристали изглеждат прекрасно, когато се носят като бижута. Носят се близо до пулсовите точки. Най-добрата комбинация с бели кристали: Можете да ги комбинирате с кристали и минерали в бяло – кварц, топаз, арагонит, хаулит, селенит, опал, кунцит, ахат... За духовно израстване и себепознание съчетавайте с берил, лепидолит, селенит, калцит, кварц и лунен камък. С помощта на тази комбинация ще можете да оцените напълно и да разберете цикличния характер на Вселената.

Медитация с бели кристали

Белите кристали действат като водачи, които помагат да разберете света отвъд видимото. Когато медитирате с тях, вие ефективно ще просветлите душата си. Кристалите привличат енергии, които внасят яснота на ума и осветяват пътя за вас, за да можете да вървите по предначертания си път, без да се отклонявате от него. Белите кристали символизират регенерацията, надеждата и оптимизма. Кристалите носят енергия, която позволява на даден човек да се сработва с  инакомислещи хора. Ще се научите да приемате различни мнения и ситуации с повече оптимизъм и позитивност.

С белите кристали ще можете да проявите всичките си мечти в резултати, ако сте дейни и преследвате целите си. По същество тези кристали улесняват самопознанието. Поддържането на кристалите близо до вас ще ви помогне да разберете по-добре заобикалящата ви среда и всъщност да станете по-внимателни към действията си. Белите кристали притежават голям потенциал за учене и мъдрост, поради което медитирането с тях ще ви позволи да отворите неизползваните части от вашето съзнание, и да възприемете себе си в различна светлина. Кристалите са много полезни за хора, които желаят да обновят вътрешната си енергия.

Белите кристали носят пречистваща енергия която може да изчисти блокажите и притесненията ви. Те ще ви подготвят физически, емоционално, психически и духовно, когато трябва да започнете нещо ново. Започнете да носите бели кристали, когато срещате препятствия по пътя си. Те ще ви дадат умствена яснота и ще пречистят вашите мисли и действия.

Лечебните им свойства разсейват негативните мисли и чувства. Те ще засилят усещането ви за осъзнаване и ще подобрят възприятията ви. С помощта на белите кристали емоционалното ви здраве ще се подобри и ще намерите повече причини да обичате, да се смеете и да живеете живот изпълнен с мир и хармония.

 ***Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.

Благодаря, че стигнахте  до края (в началото и  края  на това изречение ми  се искаше  да плясна  две  сърцета и  намиг, но  Ники  не е  сложил  опция  за  емотикиране :) :) :) май)

Бриги