Розов кварц, Ягодов кварц, седеф и аквамарин

72 15.09.22
Сподели:

Скъпи почитатели,  днес ще Ви запозная накратко с някои от полускъпоценни те камъни,  с които изработих последното си творение.

💙Аквамаринът е един от най-красивите камъни. Това е „камъкът на куража”. Енергията му носи покой и подкрепа, насърчава поемането на лична отговорност. Облекчава страховете, дава хармония и засилва чувствителността. Той изостря интуицията и проницателността, укрепва аурата, балансира.

Подходящ е за зодии: риби,  везни, водолей,  овен,  телец и близнаци.

🌸Розовият кварц е от голямо семейство на различни видове кварц и един от основните му членове. Той е крайъгълен камък на сърдечната чакра.

Неговата енергия е от значение за постигането на себереализация и вътрешен мир. Нежното, успокояващо розово в камъка утешава и изцелява насъбраните рани от сърцето.

Розовия Кварц наследява от семейството на кварца, динамична енергия и лечебна сила. В допълнение, той излъчва спокойната вибрация на мекото и сладко розово.

Древните египтяни гледали на камъка като способ за забавяне на стареенето.

По традиция се давал на новородените бебета за улесняване на прехода от духовното към физическото измерение. Този преход е от съществено значение през първите няколко месеца от живота на бебетата, за да могат успешно да се адаптират към новите условия и да бъдат в хармония с двата свята.

Относно  зодиите,  за които е подходящ:

Кварцовите камъни са универсални и се свързват с всички знаци в астрологията. Те представляват човешката съдба като цяло. Конкретно Розовия Кварц ще заздрави романтичния плам на родените под знака на Телец. Камъка също ще усили решителноста на Везни.

🍓 Ягодовият кварц е с почети същите характеристики като розовия. Отличава се с това,  че е по-рядко срещан и с характерният си цвят.

🤍🐚Седефът, както предполагам знаете, се получава от ракообразните.

Има два вида седеф,  които ние познаваме и използваме най-вече за бижута и аксесоари -  перлите и парченца отчупени от черупките на различни миди и ракообразни. От древни времена е използван от знатните особи за направата на прекрасни бижута, както и за козметични и лечебни процедури. 

Свойствата на седефа също не са за пренебрегване, т.к. той и досега се използва в медицината и козметиката – а именно: повишава общата работоспособност; укрепва имунитета; зарежда с енергия; помага при лечението на дихателни заболявания и болки в гърлото.

В магически план седефа е много светъл и силен камък – той развива интуицията, удължава живота, защитава от всякакви опасни влияния. От древни времена мореплавателите са го носили като талисман, нали все пак седефа идва от морето.

Надявам се тази информация да е полезна за всички вас.

Очаквайте скоро нова статия за камъните,  с които работя. 

Сподели:
АВТОР
АртИскри 5.00
270 20 2927 4
Последно онлайн: преди час