Носталгия и съвършенство съчетани в едно

97 15.06.22
Сподели:

На 10-ти Юни, петък, имах удоволствието да присъствам на едно от най-красивите изживявания, които ми се бяха случвали в последно време - изложба на един от любимите си творци, а именно моделистът Дариан Георгиев. Когато разглеждах творенията му, имах чувството, че се бях завърнал в моето детство. Определено имаше едно такова мило чувство за миналото време, което направи преживяването ми още по-силно.

Моделите бяха толкова перфектни и с такива детайли, че вътре в макетите дори имаше ръчно изработени пътници. От външната страна на макетите бяха написани номерата на превозните средства с началната и крайната спирка, а на някои от моделите дори имаше и типичните за нашите превозни средства графити. Както Дариан се изрази: "когато човек притежава нещо, изживяването би било още по-силно ако във времето вижда нови детайли, за които не е подозирал" - абсолютен перфекционист, който върши работата си по безкомпромисен и всеотдаен начин! 

Това, което той не знаеше беше, че аз съм негов почитател още от момента, в който видях първото му творение. За огромно мое съжаление в петък той не беше там, но видях, че организира работилници за деца - изключително благородно начинание, което допълнително ме свърза с този творец, защото обожавам, когато някой отделя от ценното си време за да предаде таланта си и вдъхнови малките да се занимават с творчество. Не можех да не се възползвам от възможността да се запозная с твореца, затова аз и дъщеря ми отидохме повторно. Това е първата изложба, на която присъствам два пъти!

Много се радвам и че се сдобих с един от първите магнити с електротранспорт, които Дариан е създал лично. Това да получиш творение директно от твореца винаги е било невероятно изживяване за мен. Така беше и сега. Всеки месец, той ще издава нови модели магнити, като по този начин ще можем да се сдобием с колекция от всички модели движили се някога в София! Не забравяйте и че това е подкрепа към благородното дело на този изключителен човек, който напълно безвъзмедно се занимаваше с децата ни!

Дариан беше изключително внимателен с присъстващите. Отдели голяма част от времето си, за да ми обърне внимание, като от разговора си с него разбрах, че той има доста благородна мисия - преподава проектиране и моделиране на превозни средства във висшето училище по транспорт в София - "Тодор Каблешков". Той ми сподели, че предпочита децата да се занимават с ръчен труд, вместо да стоят над телефоните си или пред телевизора, от което разбрах, че преди всичко, той е един добър човек и мисли за другите, което за жалост е рядкост в наши дни...

Когато отидох на изложбата, останах доста приятно изненадан, когато разбрах, че има и един огромен бонус, за който не знаех - освен макетите на превозните средства, невероятния художник Ирина Иванова беше изложила картините си на същата тематика, които допълваха декора и създаваха невероятна обстановка. За мен беше чест да се запозная с нея и да науча повече за творчеството ѝ, вдъхновението ѝ, както и за увлечението ѝ по електротранспорта в София. Искрени благодарности към нея, заради това, че отдели време, за да отговори на въпросите ми и да си поприказваме за творчество и изкуство. Хора като нея и Дариан са причината да продължавам да преследвам мечтите си, защото творци като тях ми носят неповторимо вдъхновение и сили. Определено Ирина вече е един от любимите ми художници!

Като капак на всичко се запознах и с талантливия поет и писател Димитър Петров Регин, който помеждудругото се е занимавал със стрингарт и показвайки ми творенията си, разбрах, че е заниманието му не е било просто хоби, а творчество от висша класа! В последствие е започнал да се занимава с това, което душата му е поискала. Не след дълго разбрах, че в допълнение към неговата дейност, той обикаля училищата в столицата и околията, за да говори на учениците за литература и колко важна е тя, за изграждането на личността. Изключително благородно дело! Поклон!

Сърдечно Ви каня да посетите изложбата, за която има организирано събитие. Ще останете очаровани и ще имате доста приятни мигове! Горещо Ви препоръчвам и да заведете децата си на работилничка. Ще опитат нещо ново и забавно!

Сподели:
АВТОР
Николай Трайков 5.00
10 61 454 72
Последно онлайн: преди 16 часа