Полускъпоценен камък на деня - Индийски Ахат

67 15.10.23
Сподели:

Това е  един от най-популярните и разпространени защитни полускъпоценни камъни.

Индийският ахат се среща в различни цветове и комбинации. Това е един уникален и доста интересен полускъпоценен камък с неравномерно разпределени слоеве, обагрени в различни цветове, които създават красиви и естетични ефекти. Твърдостта му варира между 6.5 и 7 по скалата на Моос.  

Индийският ахат, като много други полускъпоценни камъни, е обект на различни митове и легенди в различните култури и традиции. Въпреки че тези истории носят символичен и езотеричен характер и нямат научни доказателства, могат да бъдат интересни, вдъхновяващи и да дадът повод за размисъл.

- В индийската култура се вярва, че този камък носи на притежателя си защита и сила. Използвал се е за защита срещу злите сили и за справяне в неблагоприятни житейски ситуации.
- В някои племена и култури се е вярвало, че индийският ахат притежава магически и целителски свойства - за балансиране на енергиите и защита от негативни влияния. Бременните жени са го носили като амулет, който да ги защитава от негативната енергия и възстанови силите им.  

Освен това, този полускъпоценен камък помага при създаването на хармония в отношенията и поддържането на добри връзки с околните. Изключително подходящ за медитация.

На индийския ахат се приписват различни лечебни и метафизични свойства. Някои от тях са:
1. Защита и баланс: Балансира енергиите и предпазва от негативни влияния и емоции.
2. Физическо здраве: Стимулира имунната система, подобрява циркулацията, зрението и облекчава стреса.
3. Емоционална хармония: Укротява негативните емоции и повишава позитивния вибрационен потенциал.
4. Духовно развитие: Усилва духа, повишава осъзнатостта и подпомага достигането на вътрешен мир.  

Важно е да се отбележи, че всички видове ахати поглъщат отрицателната енергия и я превръщат в положителна, но както до тук става ясно, магията на индийския ахат се проявява най-вече в защитните му свойства. Нищо чудно, че остава един от най-предпочитаните и любими полускъпоценни камъни на планетата.  

Благоприятен полускъпоценен камък за зодиите Овен, Телец и Близнаци.

Плетено колие с мъниста и Индийски ахат "Мароко

Детайл от плетеното колие с мъниста и Индийски ахат "Металик и бронз"

Детайл от комплекта колие и обеци с Индийски ахат "Индия"

Сподели:
АВТОР
Collier J.J.
41 11 624 6
Последно онлайн: преди 4 часа