Творец на годината: Прекрасната ни водеща!

326 2023-09-13T19:32:39.000000Z
Сподели:

В тази статия от поредицата посветена на конкурса ще Ви разкажа за прекрасната ни водеща!

Искрено съм благодарен, че организирам този конкурс, както и за всички останали мои инициативи, защото благодарение на тях имам възможността да се запознавам с невероятно интересни и талантливи хора. Това ме вдъхновява и обогатява обкръжението ми със стойностни и значими личности!

Няма как една церемония да се проведе без водещ. Разбира се, изборът на водещ за събитието също не е случаен, както е и с всичко останало около него. Нашата водеща е специално подбрана, за да пасва най-добре на церемонията. Това ще бъде празник на българския талант и освен творците, всички изпълнители също ще бъдат българи с огромни заложби! В това отношение дори и водещата не прави изключение! О, напротив! Запознайте се с Деница Стойкова!

Дени е на 25 години. Родена е в гр. Полски Тръмбеш. Пределно ясно и очевидно е, че нашата водеща е изключително красива и чаровна, но кое ме впечатли относно нея? Дени е забележителен човек. Тя се занимава с народно пеене от едва четири годишна, от когато посещава школа по народно пеене и народни танци. Тя е закърмена с народната песен. Възпитана е на любов към България, българските традиции и обичаи, което я прави особено подходяща за нашия спектакъл! Но това не е било просто допълнително занимание в детската градина. Защото родителите ѝ откриват, че тя има талант, в които си струва да се вложи!

Нещо, което тотално ми завъртя главата, когато разбрах за него бе, че тя свири на гъдулка! Ако има музикални инструменти, които да крещят "БЪЛГАРИЯ" веднага щом се сетиш за тях, то те са гъдулката и гайдата. Но гъдулката е доста различен, специфичен и особен инструмент. Не всеки ден срещаш хора, които да свирят на него. Дени започва да се занимава с гъдулка от 12-годишна, което много бързо се превръща в нейна страст. И това също е смайващо, понеже лично аз в живота си не съм срещал човек, на когото гъдулката да му е страст. Особено в наши дни, когато "гъдулката" е смартфона!

Дени продължава музикалното си развитие в София, където записва НМУ „Любомир Пипков” със специалност народно пеене. По-късно завършва висшето си образование в СУ „Св. Климент Охридски” със специалност Музикална педагогика.

Професионалният път на Дени на голямата сцена започва през 2014 г., когато постъпъпва в Ансамбъл Чинари и Група Етнотикс. Година по-късно, през 2015 е един от основателите на Трио Булгарина - име, което ще чувате все повече и повече, защото в това трио има нещо много специално, много вълшебно, което те омагьосва, кара те да полетиш и да забравиш, че си на планетата Земя! За огромно наше щастие, всички ние, присъстващите на церемонията, ще се насладим на това прекрасно трио! 

Трио Булгарина

На 25-годшина възраст, Дени има над 500 концерта на професионалната сцена!

Нашата водеща е всестранно развита личност. Тя пише текстове на песни и сценарии за събития, но отделно от това, пише и поезия. Тя работи в школа по изкуства към ансамбъл Чинари - Chinary Art School, като вокален педагог. И ето тук идва истинската прилика с Вас, скъпи творци - тя предава наученото на следващото поколение, учи малките на българските традиции, учи ги на родолюбие. Тя допринася за обществото ни точно както правите и Вие, скъпи творци. Ето за това Дени ще бъде с нас на концерта! "Радвам се, че мога да обогатявам деца и възрастни, и да срещам усмивките им всеки ден."

Независимо от всички таланти, които изброих, ето тук поне според мен е черешката на тортата - Дени е майка на прекрасно момче и е щастливо омъжена за друг достоен българин - Станислав Стойков, който не само, че се занимава професионално с народни танци, но е и преподавател в Националното училище за танцово изкуство. Какъв тандем само!

Да си на 25, да притежаваш всички тези таланти и да се справяш с всичко това, говори много за човека като личност. Но да го правиш на такова ниво, това вече си е истински талант!

"Истинско щастие е да работиш това, което обичаш и да си свободен да се изразяваш чрез музиката. Това щастие намирам именно в работата си в група Етнотикс и трио Булгарина, с които изпълняваме интересни интерпретации на българския фолклор."
Деница Стойкова

Бих искал да изкажа сърдечните си благодарности към друга изключително талантлива колежка на Дени - Александрина Иванова, също част от Трио Булгарина, затова че ме срещна с Деница и я предложи за водеща. Според мен Дени е най-подходящия човек за тази роля!

Скъпи гости на събитието, без значение от вида, без значение от цвета, любимото цвете на Дени е розата. Пригответе се подобаващо! 😉

За детайлна информация относно конкурса, заповядайте тук, както и следете тага "Творец на годината 2023".

Поклон! 🙏🏻

Сподели:
АВТОР
Николай Трайков 5.00
10 68 596 109
Последно онлайн: преди 3 дена